Postbus 67 2910 AB  Nieuwerkerk a/d IJssel    Telefoon: 06 13628320  
 
PRAKTIJKVOORBEELDEN
 
 
  • Een ziekenverzorgende kan vanwege rugklachten haar eigen werk niet meer doen. Zij is de opleiding tot doktersassistente gaan volgen en heeft voor het afronden van de opleiding reeds een andere baan gevonden. Dit betekent voor de werkgever een aanzienlijke besparing op zijn loondoorbetalingsverplichting bij ziekte.

  • Van een pedagogisch medewerker in de Kinderopvang is middels arbeidskundig  onderzoek vast komen te staan dat het eigen werk niet meer  mogelijk is. Ook blijken er geen andere passende werkzaamheden bij de eigen werkgever voorhanden te zijn. Een traject richting ander werk bij een ander werkgever is geadviseerd en ingezet. Hiermee voldoet de werkgever aan zijn wettelijke verplichtingen en zal er door het UWV geen loonsanctie opgelegd kunnen worden bij de WIA-aanvraag.
  • Een leidinggevende in een ziekenhuis met psychische klachten is herplaatst in een beleidsfunctie. Het leidinggeven veroorzaakte mede de psychische klachten. In de beleidsfunctie functioneert de medewerker prima. De werkgever bespaart op zijn loondoorbetalingsverplichting bij ziekte en heeft een goed functionerende beleidsmedewerker.
 
     
 
DESIGN DOOR IDVISION